Rossmann
Rossmann mano

Rossmanó Babaprogram

A várandósságtól a baba 3 éves koráig.

Junior gyerekitalok

Az elsődleges tejalapú táplálék egyéves kor után továbbra is az anyatej a kisgyermek számára, annak hiányában viszont Junior gyerekitallal fedezhető a napi vitamin- és ásványianyag- szükséglet jelentős része a változatos, kiegyensúlyozott étrend mellett. A fejlődésben lévő gyermek étrendjéből a fehérjék nem hiányozhatnak, minden egyes nap biztosítani kell számára a megfelelő fehérjebevitelt. Az anyatej optimális mennyiségben tartalmaz fehérjét, amennyiben azonban nem lehetséges a gyermek anyatejes táplálása, a fehérjebevitelről egy éves kor felett Junior gyerekitalokkal is gondoskodhatunk.

 

A gyermekek immunrendszere 0-3 éves kor között fejlődik a legintenzívebben, egészséges működése támogatható A-, C-, és D-vitaminokkal. A Junior gyerekitalok, napi 500 ml elfogyasztása esetén, az adott életkornak megfelelően tartalmazzák a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, így az A-, C- és D-vitaminokat is. Az 1-3 éves korú gyermek immunrendszerének a szokásosnál is nagyobb támogatás szükséges ahhoz, hogy megbirkózzon a kórokozókkal, hiszen mindent megfog, a szájába vesz, csúszik-mászik a földön. A változatos, kiegyensúlyozott étrend mellett ebben játszhat fontos szerepet a Junior gyerekital is.

 

A Junior gyerekitalok kiválóan alkalmasak a tehéntej kiváltására is. A tehéntej bevezetését bizonyos szakemberek 3 éves kor előtt nem javasolják. Ennek egyik oka a tehéntej magas fehérje- és nátriumtartalma, amely túlzottan megterhelő lehet az 1-3 éves gyerekek veséjének és emésztőrendszerének. Másik oka pedig az, hogy a tehéntej számos vitamint és ásványi-anyagot nem tartalmaz a korosztály igényeinek megfelelő mennyiségben. Például mind vas, mind pedig A- és C – vitamin tartalma alacsonyabb, mint amire a kisgyermekeknek ebben a korban fejlődésükhöz szükségük van.

Vissza az 1000 nap programhoz
A webshop újra működik
A technikai problémát elhárítottuk, újra tudunk rendeléseket fogadni.