Rossmann
Rossmann mano

Rossmanó Babaprogram

A várandósságtól a baba 3 éves koráig.

HOGYAN PÓTOLJUK KISBABÁNK VASSZÜKSÉGLETÉT?

A legfrissebb hazai kutatások szerint az 1-3 éves korosztály csaknem 90%-a soha vagy csak ritkán kap vasat,[1] pedig a fogantatástól számított első 1000 nap környezeti hatásai – azon belül is a táplálás – meghatározó a gyermekkori egészség megalapozásában, és olyan felnőttkori népbetegségek megelőzésében, mint az elhízás, a cukorbetegség, vagy a szív- és érrendszeri megbetegedések.

A kutatás adatai riasztóak, hiszen a vashiányos állapot nem csupán vérszegénységhez vezethet, hanem súlyos esetben a babák szellemi és mozgásfejlődését is visszavetheti

Sokan nem tudják, hogy a hiányállapot tünetei nem jelentkeznek azonnal, az elégtelen vasbevitel sokkal inkább hosszútávú következményekkel jár. A vasnak kiemelt szerepe van az agy és az idegrendszer fejlődésében, így azok a gyermekek, akik életük első 3 évében nem kapnak elegendő mennyiségű vasat (napi 7 mg-ot) később akár komoly tanulási nehézségekkel és viselkedési zavarokkal is küzdhetnek. A megelőzés érdekében néhány árulkodó jelre érdemes figyelni: ha gyakran látjuk bágyadtnak, levertnek, sápadtnak, étvágytalannak a babát, vagy, ha sokszor küzd fejfájással, esetleg makacs fertőzésekkel, lehet, hogy vashiány áll a tünetek hátterében.

A fejlődő szervezet számára elengedhetetlen nyomelem pótlásában segítségünkre vannak a vasban gazdag élelmiszerek (például a spenót, a brokkoli, a babfélék, a tojás vagy a vörös húsok).  A változatos étrend részeként a korosztály számára kifejlesztett gyerekitalok is hozzájárulhatnak a vas, illetve egyéb fontos vitaminok és ásványi anyagok pótlásához.

Ha szeretnéd tudni, hogy mit tartalmaz az 1-3 éves korosztály ideális étrendje, látogass el az Első 1000 Nap Program oldalára, és tekintsd meg a mintaétrendünket! 
nutricheq-szuloi-utmutato-19.pdf (closte.com)

Forrás:

 [1] 0-3 éves csecsemők, kisdedek és szoptatós anyák táplálkozási felmérése, MDOSZ - TNS Hoffmann - Nutrikomp, 2015

További junior gyerekitalokról szóló cikkek

A webshop újra működik
A technikai problémát elhárítottuk, újra tudunk rendeléseket fogadni.