Rossmann
Rossmann mano

Rossmanó Babaprogram

A várandósságtól a baba 3 éves koráig.

A BABÁK TÁPLÁLÁSÁNAK LEGFONTOSABB SZABÁLYAI

Minden édesanya a legjobbat szeretné nyújtani gyermeke számára, amelyet érdemes a helyes táplálással kezdeni. 

Az első 1000 nap környezeti hatásainak, azon belül is a táplálásnak meghatározó a szerepe az egészséges fejlődés szempontjából. A korosztálynak megfelelő, vitamindús étrenddel olyan felnőttkori betegségeket is megelőzhetünk, mint az elhízás, a cukorbetegség vagy a szív-és érrendszeri megbetegedések.

Íme, 5 fontos szabály, amelynek ismeretében gondoskodhatunk gyermekünk egészséges fejlődéséről:

1. Nem csak a gének határozzák meg gyermeked jövőjét!

A fogantatástól számított első 1000 nap környezeti hatásai – azon belül is a táplálás – óriási szerepet játszanak olyan felnőttkori népbetegségek megelőzésében, mint például az elhízás, a cukorbetegség, vagy a szív- és érrendszeri megbetegedések. Az élet első 1000 napjában szerzett immunitás egy életre szól. Ekkor a szülőnek aktív szerepe és egyedi, soha vissza nem térő lehetősége van gyermeke felnőttkori egészségének alakításában.

2. Az édesanya táplálkozása kihat gyermeke egész életére és egészségére

A magzat szervezete azokból a tápanyagokból épül fel, amit az édesanya fogyaszt, így a terhesség alatt kiemelten fontos a megnövekedett vitaminszükséglet pótlása.  Fontos, hogy az édesanya szervezetében már a terhesség előtt, a babatervezés időszakában megfelelő mennyiségben jelen legyenek az egészséges fejlődéshez szükséges vitaminok és nyomelemek. A megnövekedett vitamin- és ásványianyag-szükséglet fedezésére a várandósság alatt és a szoptatás időszakában is fokozottan ügyelni kell.

3. A baba legjobb tápláléka az anyatej

Az első 6 hónapban az anyatej az elsődleges táplálékforrás a csecsemő számára. Tartalmaz minden vitamint és ásványi anyagot, amire a csecsemőnek szüksége van és folyamatosan igazodik igényeihez. Tökéletes a tápanyagtartalma, így a szoptatott gyermekeknél kisebb az esély az elhízásra, alacsonyabb a vérnyomásuk és a koleszterinszintjük.

4. A hozzátáplálás nem verseny

Szülőként egyedülálló lehetőségünk van arra, hogy kialakítsuk gyermekünk egészséges étkezési szokásait. A babák étrendjébe csak akkor vezessünk be új ételt, amikor emésztőrendszerük már megérett rá. Fontos a türelem és a fokozatosság! Egyszerre csak egy újdonságot kínáljunk.

5. A kisgyermek 1 éves kor felett sem „mini” felnőtt

A kisgyermekeknek 1 éves kor felett még eltérő mennyiségű és összetételű tápanyagra van szükségük, mint a felnőtteknek! Eltérő a vitamin- és ásványianyag-igényük, és a felnőttek ízlése szerint fűszerezett, sózott és cukrozott ételek megterhelik az emésztőrendszerüket. A tehéntej fogyasztása egyéves kor alatt semmiképp nem javasolt, mert magas fehérjetartalma szintén megterhelő lehet a baba emésztőrendszerének és a veséknek. Számos szakember 1-3 éves kor között is előnyösebbnek tartja az életkori tápanyagigényeknek megfelelően kialakított junior gyerekitalok fogyasztását, melyek hozzájárulnak a gyermekek vitaminszükségletének fedezéséhez.

Kíváncsi vagy, hogy milyen az 1-3 éves korosztály ideális étrendje? Látogass el honlapunkra: nutricheq-szuloi-utmutato-19.pdf (closte.com)

További junior gyerekitalokról szóló cikkek

A webshop újra működik
A technikai problémát elhárítottuk, újra tudunk rendeléseket fogadni.