Ugrás a fő tartalomra

Kedves Vásárlóink! Technikai problémák miatt egyes Rossmann+ funkciók nem elérhetőek (kuponközpontos kedvezmények, költési egyenleg) és jelenleg nem lehet rendeléseket leadni. Megértésüket köszönjük!

Expressz átvétellel akár 90 perc múlva kézhez kaphatod rendelésed az üzletben
25 000 Ft feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes
Rossmann
Rossmann mano

Rossmanó Babaprogram

A várandósságtól a baba 3 éves koráig.

AZ ÖRÖK KÉRDÉS: ÜVEGES VAGY HÁZI ÉTELT KAPJON A BABA?

A hozzátáplálás megkezdése éppen elég fejtörést okoz az édesanyáknak, amihez a „Házi vagy üveges bébiételt adjunk a gyereknek?” vita csak újabb kérdésekkel járul hozzá. Pedig az egyik nem zárja ki a másikat, nem kell egyetlen tábor mellett letenni a voksot, sőt.

A legfontosabb: a megbízható alapanyag.

A házi koszt ízével fontos idejében megismertetni a kicsit, hogy mielőbb hozzászokjon az otthoni ízekhez, és ne legyen válogatós, ne kelljen később annyi félét főzni, ahány családtag ül az asztal körül. A friss, vitamindús ételeknek már a kezdetektől nincs párja, amennyiben az alapanyagokat minőségi forrásból tudjuk beszerezni, netán saját kertünkben tudjuk megtermelni. A megbízható, tiszta alapanyagokat nagyon fontos mindvégig szem előtt tartani, mert egy magas vegyszertartalmú, netán túl magas nitráttartalmú zöldség komoly és akár azonnali egészségügyi károkat tud okozni a szilárd ételekkel még csak ismerkedő picik szervezetében.

Utazások alatt – főként higiénés okokból – minden anyukának nagy segítséget jelentenek a polcról egyszerűen lekapható, fogyasztásra kész bébiételek, különösen, ha egyszerre több gyerek ellátásáról kell gondoskodni. Azonban itt is résen kell lenni. Figyeljünk rá, hogy a gyümölcspépek ne tartalmazzanak hozzáadott cukrot, a főzelékek hozzáadott sót és természetesen tartósítószert sem.

Szerencsére ma már a lehető legszigorúbb folyamatokon mennek át az üveges bébiételek, kezdve a többnyire biotermesztésű alapanyagok folyamatos ellenőrzésétől a gyártáson át a forgalomba kerülésig. Ha ilyen bébiételt vásárolunk, biztosak lehetünk benne, hogy a szigorú ellenőrzéseknek köszönhetően csakis azt kapja a kicsi, ami az üvegekre rá van írva, így a bevitt tápanyagok mennyiségével is tisztában lehetünk.

Az üveges főzelékek szinte mindegyike tartalmaz – többségében bio - repceolajat. Ez azért fontos, mert sok vitamin – így az A-, D-, E-, K-vitaminok – zsírban oldódnak, így például az A-vitamint tartalmazó répa értékes tápanyaga is csak így tud felszívódni. Otthoni főzés során érdemes erre odafigyelni. Mindig ellenőrizzük a bébiételek kupakját, ahogy erre a gyártók fel is hívják minden üvegen a figyelmet! Amennyiben be tudjuk nyomni, másik üveget vegyünk le a polcról, és a hibásat adjuk át egy eladónak.

A kicsik szervezetében életük első 1000 napjában soha meg nem ismételhető változások mennek végbe. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az anyatejes táplálás után és mellett, a hozzátáplálás során a lehető legjobb, minőségi összetevőkből álló táplálékkal alapozzuk meg felnőttkori egészségüket – akár házi, akár üveges bébiételről legyen szó.

További üveges bébiételekről és desszertekről szóló cikkek