Rossmann
Rossmann mano

Rossmanó Babaprogram

A várandósságtól a baba 3 éves koráig.

Üveges bébiételek és desszertek

A boltok polcain található üveges bébiételek, desszertek speciális táplálkozási célú élelmiszerek, ezért fokozottan ellenőrzik őket. Csak friss alapanyagokból készülnek, jó és állandó minőségűek, ezért a gyermek egészséges fejlődése szempontjából megfelelőek és biztonságosak. Az üveges bébiételek tartalmazzák a hozzátáplálás időszakában szükséges létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat és tápanyagokat egyaránt.

 

Üveges bébiétel legfontosabb előnyei:

  • könnyen beszerezhető
  • praktikus étel a baba számára utazás során
  • ősszel, télen, amikor nincs adott életkornak megfelelő friss szezonális gyümölcs és zöldség, akkor is hozzájuthat a baba értékes tápanyagokhoz
  • hosszú ideig eltarthatóak
    Az üveges bébiételeket hőtől és közvetlen napsütéstől óvni kell. Érdemes szekrényben tárolni őket vásárlást követően. A hozzátáplálás kezdetén a kisebb kiszerelésű bébiételt praktikusabb megvásárolni, hiszen a gyermek csak pár kanállal eszik belőle az első napokban. Felbontás előtt mindenképpen ellenőrizni kell, hogy hány napig lehet tárolni hűtőszekrényben az ételt. Mindig csak annyi bébiételt szabad felmelegíteni külön kis tányérban, amennyit a baba megeszik. A fel nem melegített bébiételt az üvegben jól le kell zárni és hűtőben tárolni a javasolt ideig. Csak olyan étel adható a babának, ami életkorának megfelelő. Az üveges bébiételekhez lehet hozzáadni pluszban otthon elkészített gyümölcsöt vagy zöldséget is, ezzel kiegészítve a baba étrendjét. Allergiás betegség esetén alaposan el kell olvasni az ételek összetételét. Vannak már olyan bébiételek is, melyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, valamint glutén-, tejfehérje- és tejcukor allergéneket sem.
Vissza az 1000 nap programhoz