Rossmann
Rossmann mano

Rossmanó Babaprogram

A várandósságtól a baba 3 éves koráig.

Tejpépek

Az ajánlások szerint a hozzátáplálást lassan és fokozatosan, a betöltött 4. hónap után, de legkésőbb a 7. hónapban kell megkezdeni. A tejpépek választhatóak (a rajtuk feltüntetett életkori ajánlásnak megfelelően) első kanalas étkezésnek vagy a hozzátáplálás időszakában egy teljes étkezésnek. A 6-12 hó közötti időszakban a gyermekek sokat fejlődnek, egyre többet mozognak, ennek köszönhetően energiaigényük is növekszik. Nem mindegy, milyen összetételű ételekkel biztosítod számukra a szükséges energiát. Kritikus ez az időszak az immunrendszer fejlődése szempontjából is, megfelelő tápanyagok biztosításával támogathatod gyermeked immunrendszerének működését. A megkóstolt ételek állaga, rosttartalma pedig fejleszti a baba kezdetben még éretlen emésztőrendszerét.

 

A tejpépek az energiát gabonából és tejből biztosítják, illetve vitamin- és ásványianyag tartalmuknak köszönhetően hozzájárulhatnak ahhoz, hogy gyermeked minden szükséges tápanyaghoz hozzájusson. A tejpépek A-, C- és D-vitamin tartalmuknak köszönhetően hozzájárulnak az immunrendszer egészséges működéséhez. A vas elősegítheti a kognitív képességek fejlődését. Az oligoszacharidok (vagy más néven prebiotikus rostkeverékek) pedig elősegíthetik az egészséges bélflóra kialakulását. Milyen szempontok szerint válassz a kapható tejpépek között?

 

  • Gluténtartalom: Választhatsz glutént tartalmazó és gluténmentes pépek közül aszerint, hogy gyermeked étrendjébe bevezetted-e már a glutént.
  • Életkori ajánlás: A baba emésztőrendszere idővel fejlődik, ezért javasolt az életkori ajánlást követni, első kanalas étkezésnek semleges ízű tejpépet érdemes választani, majd néhány hét elteltével elkezdhettek ismerkedni a különböző ízesítésekkel. Ahogy a baba emésztőrendszere fejlődik, sűrűbb állagú, teljes kiőrlésű gabonát tartalmazó pépet is választhatsz.
  • Tejtartalom: a tejpépek mellett elérhetőek gabonapépek is, amelyek akár anyatejjel is elkészíthetőek. Tejfehérje-allergia vagy laktózérzékenység esetén ezek helyettesítői lehetnek a tejpépeknek.
Vissza az 1000 nap programhoz