Rossmann
2023. július 13.

Nemzetközi Kiválósági Díjat nyertek a Rossmann saját márkás termékei

A Private Label Manufacturers Association (PLMA) idei International Salute to Excellence Awards versenyén 20 ország 39 kiskereskedőjét díjazta saját márkás innovációiért, új termékbevezetéseiért és a saját márkás termékeik minőségéért. Az egykori kiskereskedőkből, séfekből, marketing-, valamint táplálkozási szakemberekből és újságírókból álló nemzetközi szakmai zsűri a 2022-ben piacra dobott és a versenyre nevezett 525 terméket értékelte, melyek közül 101 élelmiszer és nem-élelmiszer terméket díjazott. A Dirk Rossmann nevével fémjelzett drogérialánc a nem-élelmiszer kategóriában hat díjat kapott.

A módszertant tekintve minden terméket a kiskereskedők, vagy esetenként a gyártók a kereskedő nevében neveznek be a versenyre. A szakmai zsűri 10 saját márkás szakemberből áll össze, akik személyesen tesztelik az összes beküldött terméket és 1-től 10-ig terjedő skálán értékelik azokat. Minden terméket 4 kategóriában értékelnek: koncepció, íz/illat/textúra, csomagolás/dizájn és ár/érték. A 4 kategóriában a legmagasabb pontszámot kapó termék a kategória győztese.

Az elbírálásánál fontos szerepet játszanak a termékekhez kapcsolt történetek és az átadni kívánt üzenetek is. Ilyen például az indoklás, hogy miért nevezték a terméket, van-e valamilyen speciális gyártási módszer vagy érdekes összetevők, környezetbarát megoldás, amit kiemelnének a termék szempontjából.

A Rossmann a nem-élelmiszer kategóriában a Babydream márka fésű és hajkefe, valamint körömreszelő gyűrű termékével nyert. Első helyet hozott el továbbá az Isana MEN Prémium szakáll sampon, a Facelle Hipster menstruációs bugyi, a Rival loves me Crystal ajakápoló olaj és az Alterra Naturkosmetik bio-mandulavajas dezodor stick.

A webshop újra működik
A technikai problémát elhárítottuk, újra tudunk rendeléseket fogadni.