Rossmann
Egy zöldebb világért
Egy zöldebb világért Illusztráció

Neked ajánljuk

Ide kattintva letöltheted fenntarthatósági jelentésünket - 2022 HU

Ide kattintva letöltheted fenntarthatósági jelentésünket - 2022 EN

Ide kattintva letöltheted fenntarthatósági jelentésünket - 2021 HU

Ide kattintva letöltheted fenntarthatósági jelentésünket - 2021 EN

Ide kattintva letöltheted fenntarthatósági jelentésünket - 2020

Arcbőrünk különösen gyengéd törődést igényel, túltisztítással, erőteljes vegyszerekkel, nem bőrbarát összetevők használatával sérthetjük a Barrier funkciót, melynek fontos védelmi szerepe van. (többek között megakadályozza a kórokozók, kémiai anyagok, allergének bőrbe jutását, illetve akadályozza a bőrön keresztüli elektrolit- és vízvesztést ) Ez természetesen kihat a bőr állapotára is, és jönnek a bőrproblémák, ráncosodás, dehidratált bőr. Ezért (is) fontos a minőségi, natúr termékek használata.

Az Alterra termékpalettáján számtalan natúrkozmetikum áll rendelkezésünkre, hogy egy teljes arcápolási rutint állítsunk össze a saját bőrünk igényeire szabva. Általában az érzékeny, kissé dehidratált, helyenként száraz, máshol normál bőrtípusra az aloe verás termékcsaládot ajánljuk!

Energiamegtakarítási riport

A Rossmann Magyarország Kft. vezetése elkötelezte magát az MSZ EN ISO 50001:2019 szabvány szerinti energiairányítási rendszer (EIR) bevezetése mellett, annak érdekében, hogy ezzel is támogassuk vállalatunk energiahatékonysági és fenntarthatósági törekvéseit.

Ide kattintva töltheti le az energiamegtakarítási riportot.

Minősítéseink

Fenntarthatósági tippek Stahl Judittól

Rossmann bevásárlótáskák

Tudtad?

Központ – Logisztika – Bolthálózat

Azt tudtad, hogy a LED izzók használata olyan tekintetben is kimutatható megtakarítást eredményez, hogy a hagyományos izzókhoz és fénycsövekhez képest nem fűtik a környezetüket, emiatt a meleg hónapokban kevesebb légkondicionálót kell használni?

Boltjaink az év melegebb időszakaiban textilrolót használnak annak érdekében, hogy csökkentsük a légkondicionálók üzemidejét. LED izzókat használunk – ezzel is csökkentve az éves elektromos áram igényünket

Azt tudtad, hogy legújabb bevásárló táskáink alapanyaga 100% bio? Házi komposztban egy év alatt teljesen lebomlik!

Évek óta árulunk többször használatos bevásárló táskákat, ami kis méretének köszönhetően egy nagyon praktikus eszköz a mindennapokban. Sőt, már évekkel ezelőtt kivezetésre kerültek a nylon táskák, és helyettük már új papírtáskákkal találkozhattok!

Azt tudtad, hogy évente 6.000.000 db papír kuponlevelet nyomtattunk, ami évente több tonna papírt jelent?

Az elmúlt 3 évben már felére csökkentettük az akciós újság nyomdai példányszámát! Természetesen továbbra is célunk megtalálni azokat a csatornákat, ahol környezetbarát módon értesülhettek legújabb kedvezményeinkről! A Rossmann+ VIP program magával hozta, hogy a kuponjainkat elérhetik a kedves vásárlóink DIGITALIZÁLT formában!

Azt tudtad, hogy Prokudent fogkefénk 100%-ban újrahasznosított műanyagból készült, és hogy a Procter&Gamble partnerünkkel együttműködve elsőként vezettük be az újrahasznosított csomagolású tengeri hulladékból gyártott Head&Shoulder flakonokat?

A beszerzésen dolgozó kollégák folyamatosan és hatalmas lendülettel tárgyalnak beszállító partnereinkkel, hogy minél több olyan termék kerüljön a Rossmann üzletek polcaira, ami akár beltartalmát akár csomagolását érintve, de a fenntartható jövő felé halad!

Azt tudtad, hogy azzal, hogy csökkentettük a nyomtatott akciós újságok számát évente majd 700 tonna papírt spórolunk meg?

2018 a nyomtattuk akciós újságokat 1 millió darabbal csökkentettük. Ezt a trendet tovább folytatjuk, reményeink szerint pár éven belül újabb felezésről tudunk beszámolni nektek.

Ugye tudod, hogy az a legjobb hulladék, amely meg sem születik? Ezt mi is valljuk, ezért ahol csak lehet nem használunk csomagolóanyagot.

Az enerBIO több mint száz terméke esetében például nem használunk kartondobozt, papírcímkét, visszazárható címkét, csomagolódobozt, belső tasakot. Ezzel a módszerrel évente 48 tonna csomagolóanyagot takarítunk meg az enerBIO termékek gyártása során.

Azt tudtad, hogy egyre több termékünk csomagolása újrahasznosított anyagból van?

És nem csak újrahasznosított anyagból, hanem sok esetben újrahasznosítható anyagból is vannak a termék csomagolások. Ezzel gondoskodunk arról, hogy minél több anyagot bent tartsunk a körforgásban és ne kelljen annyi új nyersanyagot felhasználni a gyártáshoz. Tehát figyelj arra, hogy az üres flakonokat kimosva a szelektív kukába dobd. Pl. A Domol márkájú termékek közül több mint 30 termék csomagolása teljes egészében újrahasznosított műanyagból készül. Ezzel évente 830 tonna új gyártású műanyagot takarítunk meg.

Azt tudtad,hogy a Rossmann termékeinek nagy része minősítésekkel ellátott? Azaz megtalálod rajta azokat a jelöléseket, amelyek jelzik a környezetbarát tulajdonságaikat.

Jelenleg 22 védjegyet találhatsz a termékeinken, amely mind valamilyen megoldásra próbál választ adni. Van amelyik kifejezetten környezetvédelmi problémákon segít (pl. a pálmaolaj mentes, mikroműanyagmentes) van, amely inkább az érzékenységek miatt jó (pl. illatmentes), de van amelyekben a természetes anyagok kapják a hangsúlyt (natúr kozmetikumok).

Azt tudtad, hogy a legtöbb minősítéssel ellátott termékünk elérhető az Online Drogériában is?

Jelenleg a Rossmann Online Drogériában 14 000 termék érhető el. Látjuk, hogy egyre többen kerestek környezetbarát kulcsszavakat használva. Ezért 2021 év eleje óta az Online Drogériája új funkcióval várja benneteket, tudatos vásárlókat: 22 termékminősítő kategória már 884 saját márkás termék leírásában megtalálható.

Azt tudtad, hogy a Rossmann kiemelt figyelmet fordít a termékek minőségére és biztonságára?

A Rossmannál kiemelt jelentőséget szentelünk a termékek minőségére és biztonságára. Ezért egy saját kockázati mátrixot vezettek be Németországban - a gyártás helyszínén - a Rossmann sajátmárkás termékekre vonatkozó biztonsági és a törvényi szabályozások betartásának garantálása érdekében.

Azt tudtad, hogy diákként is tudsz nálunk dolgozni?

Sokszor van olyan időszak, amikor segítségre van szükségünk. Ilyen például a nyár és a kiemelt időszakok, mint a karácsony is. A boltokban diákok segítségére is támaszkodunk. Diák vagy és szeretnél nálunk dolgozni? Keresd fel a Diákszövetkezeteket és jelentkezz hozzánk!

Tudtad, hogy van nekünk egy Rossmann Akadémiánk?

Bizony van. Fontosnak tartjuk, hogy munkatársainkat folyamatosan képezzük és előmeneteli lehetőséget biztosítsunk számukra. Mindenki számára fontos a jövőkép, a biztos munkahely a szakmai növekedés lehetősége. A Rossmann Akadémia segít abban, hogy a szakmai képzésekkel támogassuk kollégáink fejlődését, építsük szakmai karrierjét.

Nézd meg mit teszünk azért, hogy kevesebb mikroműanyagot használjunk!

Bővebben a mikroműanyagokról
A webshop újra működik
A technikai problémát elhárítottuk, újra tudunk rendeléseket fogadni.