Rossmann
Rossmann mano

Rossmanó Babaprogram

A várandósságtól a baba 3 éves koráig.

A LEGELTERJEDTEBB TÉVHITEK A TÁPSZEREKKEL KAPCSOLATBAN

Gyenge immunrendszer, nehézkes emésztés, alacsony intelligenciahányados...

A mai napig sok tévhit él a köztudatban a tápszeres táplálással kapcsolatban, pedig a modern tápszereket a babák igényeihez maximálisan igazodva, szigorú előírásoknak megfelelően készítik. A speciális összetevőknek köszönhetően a modern tápszerek képesek támogatni a baba immunrendszerét, nem terhelik meg az emésztést, és nem okoznak hasfájást. A korosztály igényeinek megfelelő mennyiségű tápanyagot tartalmaznak, a bennük található vas és a telítetlen zsírsavak pedig elősegítik a baba agyfejlődését. A mai tápszerek megfelelő adagolás mellett nem okoznak túlzott súlygyarapodást sem.

Sajnos még mindig sokszor megbélyegzik azokat, akik nem tudják kellő ideig szoptatni a gyermeküket, rossz anyának tartják őket, ami lelkiismeret-furdaláshoz és szorongáshoz vezethet. Bár minden kisbaba számára az anyatej a legtökéletesebb táplálék, fontos tudni, hogy annak hiányában a tápszer a legjobb alternatíva, így önvád helyett inkább konzultáljunk a szakorvossal, és kérjük a segítségét a megfelelő tápszer kiválasztásában. Ma már léteznek tápszerek bukós babáknak, valamint tejfehérje allergia kezelésére alkalmas vagy laktózmentes (tejcukormentes) változatok is.

Az élet első 1000 napjának táplálása a baba egész felnőttkori egészségére hatással van. A folyékony, tejalapú táplálás - melynek részét képezi az anyatej, annak hiányában a tápszer, majd 1 éves kor felett a junior gyerekitalok - kiemelten fontos a baba megfelelő fejlődése szempontjából. Fontos, hogy a tápszerekkel kapcsolatos tévhitek miatt ne a tehéntej vagy a hozzátáplálás túl korai bevezetésével próbáljuk meg pótolni az anyatejet, mert a baba emésztőrendszere ekkor még nem érett meg erre. 1 éves kor alatt semmiképpen ne adjunk a babának tehéntejet, hiszen összetétele megterheli a kicsi emésztőrendszerét, és komoly allergiás reakciót is kiválthat.

További tápszerekről szóló cikkek

A webshop újra működik
A technikai problémát elhárítottuk, újra tudunk rendeléseket fogadni.