Rossmann
Rossmann mano

Rossmanó Babaprogram

A várandósságtól a baba 3 éves koráig.

Tápszerek

Az első hat hónapban a baba legfontosabb és kizárólagos tápláléka az anyatej. Annak hiányában nagyon fontos, hogy a baba továbbra is megkapja a fejlődéséhez szükséges tápanyagokat, ezért ilyen esetekben tápszeres táplálás ajánlott. A tápszert a baba életkorának, egészségi állapotának és szükségleteinek megfelelően kell kiválasztani. A tápszerek úgy vannak kifejlesztve, hogy azok a csecsemők, akik valamilyen okból nem jutnak anyatejhez, ne szenvedjenek hiányt semmiben, ami egészséges fejlődésükhöz szükséges. Próbáljunk meg olyan tápszert választani, ami segíti az egészséges bélflóra kialakulását, egyensúlyának fenntartását, illetve A-, C-, és D-vitamin tartalmának köszönhetően támogatja az immunrendszer egészséges működését.

 

Az egészséges csecsemők számára a tápszerek két csoportját különbözetjük meg:
1. Kezdő, anyatej-helyettesítő tápszerek.
Ezeknek a tápszereknek az adása akkor javasolt, ha a csecsemő számára semmilyen módon nincs lehetőség az anyatejes táplálásra. Ebben az esetben 6 hónapos koráig anyatej-helyettesítő tápszerre van szükség.

 

2. Követő tápszerek
6 hónapos kor után anyatej-kiegészítő tápszert szükséges adni, amennyiben az anyatejes táplálás nem lehetséges. A hozzátáplálás nem váltja ki a folyékony tejalapú táplálás, azaz a tápszer szükségességét, anyatej hiányában. Az anyatej-kiegészítő tápszereken belül két csoportot különböztetünk meg adhatósági kor alapján. A 2-es tápszereket 6 hónapos kortól ajánlott adni, a 3-as tápszerek pedig, terméktől függően 8,9, illetve 10 hónapos kortól javasoltak.

 

A tápszerek a vitaminokat és ásványi anyagokat a csecsemő igényeinek megfelelően tartalmazzák.

Vissza az 1000 nap programhoz
A webshop újra működik
A technikai problémát elhárítottuk, újra tudunk rendeléseket fogadni.