logo
Belépés
  Rossmann mano

  Rossmanó Babaprogram

  A várandósságtól a baba 3 éves koráig.

  A Rossmann is csatlakozott az Első 1000 nap programhoz

  Szeptember elsejével újabb üzleti partnerrel bővült az Első 1000 nap Program résztvevőinek száma. A Rossmann a nagy sikerű Rossmanó Babaprogramjával csatlakozott a kezdeményezéshez, ezzel is segítve, hogy az információk minél több édesanyához eljussanak. Az alapító szerint az információ továbbítása a siker záloga.

  A Magyar Primer Prevenciós Orvosi Egyesület által életre hívott „Első 1000 nap programhoz” új üzleti támogató is csatlakozott. A Milumil és a Tesco után a Rossmann drogéria-üzletlánc is aktívan támogatja a kezdeményezést, melynek célja, hogy szakmai és civil szervezetek segítségével minél több édesanyához és egészségügyi dolgozóhoz juttassák el az üzenetet: számos felnőttkori betegség, probléma, így például a túlsúly és a vele összefüggésbe hozható betegségek kialakulásának kockázata is csökkenthető helyes csecsemő- és gyermekkori táplálással.

  A Rossmann évek óta sikerrel működteti Rossmanó Babaprogramját, amellyel az édesanyákat segíti nemcsak kedvezményes termékekkel, de a csecsemők, kisgyermekek megfelelő táplálását, ápolását segítő információkkal is. A program részeként például hetente megrendezik a Védőnő Chatet facebook oldalukon, ahol az édesanyák telefonon és chaten tehetik fel szakembernek kérdéseiket.

  „Hiszünk az Első 1000 nap fontosságában, ezért csatlakoztunk a programhoz” – mondta el Flórián László ügyvezető igazgató. „A Rossmanó Babaprogramon keresztül több mint 100 ezer édesanyát érünk el rendszeresen, mi ezzel tudjuk támogatni az Első 1000 nap sikerességét. A részt vevő szervezetekkel összehangolva a magunk eszközeivel abban nyújtunk támogatást, hogy a programról és annak üzeneteiről minél több édesanya értesüljön.”

  „Programunk sikere elsősorban a kommunikáción múlik, nem lehet eléggé hangsúlyozni annak fontosságát, hogy a megfelelő információk mind az orvosokhoz, mind a védőnőkhöz, mind a civil szervezetekhez és természetesen a szülőkhöz is eljussanak” – mondja Dr. Takács István, a Magyar Primer Prevenciós Orvosi Egyesület elnöke. „Üzleti partnereink kommunikációs csatornáin keresztül számos kismamához, jelen- és jövőbeni édesanyához és édesapához eljuttathatjuk üzeneteinket. Ezért is nagy segítség a Rossmann csatlakozása, amellyel jelentősen bővül meglévő „információs hálózatunk” – tette hozzá.

  Az első 1000 nap

  Az első 1000 napban a gyermekek egész életüket meghatározó fejlődésen mennek át. A terhesség ideje alatt magzatként, majd életük első éveiben szervezetükben soha meg nem ismételhető minőségi és mennyiségi változások mennek végbe. Életünk első 1000 napjában a legintenzívebb a kognitív területek – mint a gondolkodás, a nyelvi képességek, az emlékezet – fejlődése, de ebben az időszakban alakul ki a bélflóra és az immunrendszer is. Ekkor válik véglegessé a zsírsejtek száma, ami meghatározza a későbbi elhízásra való hajlamot. Az első 1000 nap kritikus a felnőttkori csontsűrűség, magasság és vérnyomás szempontjából is, azaz hosszú távon ez az időszak döntően befolyásolja a gyermek későbbi életét, egészségét. Megfelelő táplálkozással csökkenthető például a szív- és érrendszeri megbetegedések, illetve a cukorbetegség kialakulásának kockázata is. A Magyar Primer Prevenciós Orvos Egyesület – a Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társasággal együttműködve – éppen azért kezdeményezte az Első 1000 nap programot, hogy erre a kiemelten fontos időszakra felhívják a társadalom és a szakma (orvosok, védőnők) figyelmét.

  www.elso1000nap.hu