Rossmann
2021. január 27.

A menő anyák százezreket spórolnak meg az első három évben

Megérkeztek a mosható pelenkák a Rossmann üzleteibe

Manapság már nem is kérdés, hogy kell-e vigyázni a környezetünkre, sokkal inkább azon gondolkodunk, hogy mit tehetünk a Földért mi magunk. A kisbabás élet legtöbbször nem igazán környezetkímélő, a legnagyobb szennyező pedig ebben az életszakaszban a rengeteg használt pelenka. A szobatisztaság eléréséig átlagosan 4000-6000 pelenkát kell kidobni, ami körülbelül egy tonna, szinte soha el nem bomló szemetet eredményez gyermekenként. Kell, hogy legyen jobb megoldás! Szerencsére van is, mégpedig a mosható pelenkák, amelyek például a Rossmannban is kaphatóak.

Szerencsére van is, mégpedig a mosható pelenkák. Ma persze már egyáltalán nem a szárítókötélen lengedező, fehér tetrapelenkára kell gondolni, amit oldalt megcsomózott gumibugyi fogott oda, hanem az eldobható pelenkákhoz hasonló kényelmet és biztonságot nyújtó darabokra, amik nemcsak könnyen használhatók, de a rendkívül gazdag kínálatból mindenki kiválaszthatja az igényeinek leginkább megfelelőt, és még jól is néznek ki. Lássuk be, ez utóbbi sem elhanyagolható szempont, amikor három éven át napjában többször is kézbe kell venni!

Mostantól már vásárlás előtt is megfoghatják és tanulmányozhatják a szülők a különböző mosható pelenka rendszereket és az ezekhez tartozó kiegészítőket országszerte, a Rossmann 54 drogériájában, de a két legfontosabb alaptermék, a székletfogó lap és a szárazontartó betét a legtöbb üzletben elérhető. „Az üzletlánc támogatást szeretne nyújtani a környezetük iránt tudatos szülőknek abban, hogy minél tisztább és egészségesebb világban nőhessenek fel a gyermekek. Arra is kiemelten ügyelünk, hogy a csomagoláson minden szükséges információt megadjunk, ami segíti a tájékozódást és a választást.” – tette hozzá Kadlok Nelli, a Rossmann PR és ügyfélszolgálati csoportvezetője.

A mosható pelenkák, mindent egybevetve – így a mosással kapcsolatos hatásokat is ideszámolva – 40 százalékkal kisebb kárt okoznak a környezetnek, mint az eldobható társaik. A mosipelusok belső, nedvszívó rétegei főként természetes anyagokból, pamutból, bambuszból, kenderből, időnként mikroszálakból készülnek, a külső rész pedig, amelynek célja, hogy megakadályozza a szivárgást, ugyanakkor hagyja lélegezni a bőrt, PUL anyagból, sőt mostanában gyapjúból vannak. Ezek a pelenkák meggyorsíthatják a szobatisztaság természetes folyamatát, sőt, a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokszor fél évvel hamarabb lesznek az eldobható pelenkát használó gyerekek szobatiszták a nedvesség érzete miatt.

A költségek is a mosható pelenkákat igazolják: míg eldobható pelenkára átlagosan 270 ezer forintot kell költeni az első három évben, addig „mosipelusból” körülbelül 120 ezer forint kiadást jelent, ha pedig több gyermek is születik a családban, többé egyáltalán nem kérdés, hogy melyik megoldás éri meg jobban – nemcsak a Földnek és a lelkiismeretünknek, hanem a pénztárcánknak is.

A webshop újra működik
A technikai problémát elhárítottuk, újra tudunk rendeléseket fogadni.