logo
Belépés
  Rossmann mano

  Rossmanó Babaprogram

  A várandósságtól a baba 3 éves koráig.

  AZ ÖRÖK KÉRDÉS: ÜVEGES VAGY HÁZI ÉTELT KAPJON A BABA?

  A hozzátáplálás megkezdése éppen elég fejtörést okoz az édesanyáknak, amihez a „Házi vagy üveges bébiételt adjunk a gyereknek?” vita csak újabb kérdésekkel járul hozzá. Pedig az egyik nem zárja ki a másikat, nem kell egyetlen tábor mellett letenni a voksot, sőt.

  A legfontosabb: a megbízható alapanyag.

  A házi koszt ízével fontos idejében megismertetni a kicsit, hogy mielőbb hozzászokjon az otthoni ízekhez, és ne legyen válogatós, ne kelljen később annyi félét főzni, ahány családtag ül az asztal körül. A friss, vitamindús ételeknek már a kezdetektől nincs párja, amennyiben az alapanyagokat minőségi forrásból tudjuk beszerezni, netán saját kertünkben tudjuk megtermelni. A megbízható, tiszta alapanyagokat nagyon fontos mindvégig szem előtt tartani, mert egy magas vegyszertartalmú, netán túl magas nitráttartalmú zöldség komoly és akár azonnali egészségügyi károkat tud okozni a szilárd ételekkel még csak ismerkedő picik szervezetében.

  Utazások alatt – főként higiénés okokból – minden anyukának nagy segítséget jelentenek a polcról egyszerűen lekapható, fogyasztásra kész bébiételek, különösen, ha egyszerre több gyerek ellátásáról kell gondoskodni. Azonban itt is résen kell lenni. Figyeljünk rá, hogy a gyümölcspépek ne tartalmazzanak hozzáadott cukrot, a főzelékek hozzáadott sót és természetesen tartósítószert sem.

  Szerencsére ma már a lehető legszigorúbb folyamatokon mennek át az üveges bébiételek, kezdve a többnyire biotermesztésű alapanyagok folyamatos ellenőrzésétől a gyártáson át a forgalomba kerülésig. Ha ilyen bébiételt vásárolunk, biztosak lehetünk benne, hogy a szigorú ellenőrzéseknek köszönhetően csakis azt kapja a kicsi, ami az üvegekre rá van írva, így a bevitt tápanyagok mennyiségével is tisztában lehetünk.

  Az üveges főzelékek szinte mindegyike tartalmaz – többségében bio - repceolajat. Ez azért fontos, mert sok vitamin – így az A-, D-, E-, K-vitaminok – zsírban oldódnak, így például az A-vitamint tartalmazó répa értékes tápanyaga is csak így tud felszívódni. Otthoni főzés során érdemes erre odafigyelni. Mindig ellenőrizzük a bébiételek kupakját, ahogy erre a gyártók fel is hívják minden üvegen a figyelmet! Amennyiben be tudjuk nyomni, másik üveget vegyünk le a polcról, és a hibásat adjuk át egy eladónak.

  A kicsik szervezetében életük első 1000 napjában soha meg nem ismételhető változások mennek végbe. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az anyatejes táplálás után és mellett, a hozzátáplálás során a lehető legjobb, minőségi összetevőkből álló táplálékkal alapozzuk meg felnőttkori egészségüket – akár házi, akár üveges bébiételről legyen szó.

  További üveges bébiételekről és desszertekről szóló cikkek