logo
Belépés
  Rossmann mano

  Rossmanó Babaprogram

  A várandósságtól a baba 3 éves koráig.

  GABONAPÉP BABÁKNAK: MIÉRT JÓ, HASZNÁLATA, ELKÉSZÍTÉSE

  Glutén bevezetése

  A jelenlegi csecsemőtáplálási ajánlások szerint a baba étrendjébe mindenképp a betöltött 4.  hónap után, de még a betöltött 7. hónapos kor előtt kell bevezetni a glutént.

  A glutén bevezetésére alkalmasak lehetnek a gluténtartalmú gabonapépek, mert kifejezetten csecsemők számára készülnek, válogatott, minőségi összetevőkből.

  Mit tartalmaz a gabonapép?

  gabonát

  • vitaminokat és ásványi anyagokat

  Nem található benne

  • tej

  Mivel készíthető el a gabonapép?

  A gabonapép kikeverhető a következőkkel:

  • anyatej, azaz ha még szoptatsz, gyermeked tejpépjét anyatejjel is elkészítheted
  • anyatej-kiegészítő tápszer (bármilyen tápszerrel kikeverhető, amit a glutén bevezetésének idején gyermeked épp fogyaszt)
  • víz
  • gyümölcspüré (ügyelj arra, hogy csak a már bevezetett gyümölccsel keverd ki a pépet)

  Adhatom a pépet akkor is, ha már bevezettem a glutént?

  Igen, a bevezetés után az adagot fokozatosan emelve a hozzátáplálás részeként, teljes adagban elkészítheted, egy pépes étkezést kiváltva.

  Mivel a tehéntej fogyasztását 3 éves korig egyes szakmai ajánlások szerint javasolt elkerülni, a gabonapép elkészítéséhez anyatejet, tápszert, vagy gyerekitalt javasolunk.

  Gabonapép felhasználása egyéb receptekben

  A gabonapép kitűnően alkalmazható alappépként. A baba ízlése és életkora szerint változatosan adhatunk hozzá friss, reszelt gyümölcsöt, gyümölcspépet, később gyümölcskockákat, és az igazán nagyoknak (1 éves kor felett) akár kompótot és darált diót is.

  Energiatartalma hozzájárulhat gyermeked megnövekedett energiaigényének fedezéséhez. Érdemes tehát ezzel sűríteni egyéb ételeket, például főzeléket illetve zöldségpüréket.

  További tejpépekről szóló cikkek