Sajtóközlemények

Kenyérsütés - Kentaur Magazin

A kenyérsütés manapság reneszánszát éli, sorra nyílnak a kézműves pékségek, és egyre többen sütnek maguknak, otthon kenyeret. Az adalékanyagoktól mentes, friss, házi kenyér illata, íze és látványa, sőt, maga a siker íze is kárpótol bennünket a hosszadalmas folyamatért. Aki ráérez arra, hogy milyen a friss, ropogós, saját sütésű kenyérrel készült reggeli, előbb-utóbb minden péksüteményét maga készíti.

A sütéssel ismerkedőknek nyújthat segítséget Libor Mária, aki a Limara Péksége blog facebook csoport vezetője. A több mint 60 000 tagot számláló csoport tagjai nagyon aktívak, sorra teszik fel az otthon készített ke­nyerek, kelt tészták képeit és receptjeit. Marcsi készséggel mesélt nekünk arról, hogyan alakult ki benne ez a szenvedély, és hogyan mélyült el tudása addig, hogy már 3. könyvével is megjelenhetett a nagyközönség előtt.

Interjú Fördős Zével - Kentaur Magazin

Pont olyan, mint a képernyőn: egy kedves, allűrök­től mentes srác, a felszíni lazaság alatt azonban érezni azt a pozitív feszültséget, tettrekészséget, ami min­dennek a mozgatórugója. A Konyhafőnök című műsor zsűritagjával, a népszerű könyvszerző sztárséffel és gasztrobloggerrel, Fördős Zével a Street Kitchen stúdiójában találkoztunk.

Ballerina project

Bemutatjuk Dóra Tünde szabadúszó fotóst,a Ballerina Project Hungary itthoni megvalósítóját és létrehozóját.

Interjú Dér Henivel - Kentaur Magazin

Erős, határozott nővé érett az elmúlt évek alatt Dér Heni. A Megasztár első szériájából megismert lány gyorsan dönt, és elhatározásához a legnagyobb fájdalom ellenére is ragaszkodik. Mindezek ellenére nem fél a problémáktól. Vallja, hogy a válságok mind-mind a fejlődésünket szolgálják.

Interjú Pindroch Csabával

A Valami Amerika mozifilm óta Pindroch Csaba napjaink egyik legfoglalkoztatot­tabb és legismertebb színművésze. Ma már válogat a szerepek között, hiszen a lehető legtöbb időt szeretné családjával tölteni. Egyik kedvenc hobbija a futás, kikapcsolódásképp akár szűz hóban és extrém hidegben is edz. Csabával a Thália Színház esti műsora előtt hivatá­sáról és szenvedélyéről beszélgettünk.

Interjú Dr. Veres Gáborral a lisztérzékenységről

Mi a lisztérzékenység, hogyan tudjuk diagnosztizálni, mire figyeljünk, milyen életmódbeli változásokra van szükség, ilyen kérdésekkel kerestük fel Dr. Veres Gábort, aki Habilitált egyetemi docens, az MTA doktora, gyermekorvos, gasztroenterológus, a Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság elnöke. 

Interjú Rezes Judittal - Kentaur Magazin

Rezes Judit balettművészként kezdte a karrierjét, majd hamar megszerette a színészetet is, és felvételizett a Színművészeti Főiskolára. Azóta számtalan filmben és színházi darabban láthattuk már, többek között elnyerte a Jászai Mari-díjat is, és egy táncos vetélkedő első helyezettje lett 2014-ben. 

Interjú Bogdán Ádámmal - Kentaur Magazin

Bogdán Ádámra a Bolton Wanderers játékosaként figyelt fel a Liverpool, majd idén nyáron szerződtette is csapatába a magyar válogatott kapust. Azóta már sikeresen túl van bemutatkozó mérkőzésén is, ahol a tizenegyes párbaj során három büntetőt is kivédett, amivel hozzásegítette csapatát a továbbjutáshoz.