Felelősségvállalás

Célunk, hogy vállalatunk felelős alappilléreken álljon, ami magába foglalja a környezettudatosság-, egészséges életmód népszerűsítését
és a társadalmi felelősségvállalást.

Környezettudatosság

A környezettudatos termékpolitikájának köszönhetően a Rossmann sajátmárkás, Alterra és enerBiO termékei elnyerték a "Greenbrand 2013" (Zöld Márka) díjat. Ezek a termékek a lakosság figyelmét a környezetvédelem és az egészséges életmód felé irányítják. Az Alterra márka kiváló minőségű bio alapanyagot és bőrbarát összetevőket használ, az enerBio termékeink pedig ökológiailag ellenőrzött termelőktől származnak és géntechnikailag nem módosított alapanyagokból készülnek.

  • enerBio
  • Alterra
  • Greenbrand

Társadalmi felelőségvállalás

A Rossmann cég nagy figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra mind a cégen belül, és azon kívül egyaránt.

Segítő Vásár

2014. december 8.-án Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára nyitotta meg a Segítő Vásárt az Árkád bevásárlóközpontban található üzletünkben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2010-ben indította el a Segítő Vásárlás programot, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a fogyatékkal élő vagy megváltozott munkaképességű emberek közreműködésével készített kiváló termékekre és szolgáltatásokra. A programot 2013-tól a Salva Vita Alapítvány koordinálja.

2013 decembere óta a Rossmann is örömmel áll a kezdeményezés mellé és támogatója a programnak. Karácsony közeledtével közel húsz üzletünkben vásárolhatják meg az adott régióban működő megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató szervezet munkatársai által gondosan és szeretettel készített ajándéktárgyakat.

ÁGOTA Alapítvány

2014. december 6.-án Magyarországon soha nem látott futóverseny került megrendezésre, de a Rossmann Mikulásfutás nem csak a szórakozásról szólt. A futás kitalálói a sportolás mellett a jótékonykodást is célul tűzték ki, így a több ezer Mikulás óriás puttonyába játékokat, írószereket és iskolaszereket vártak a résztvevőktől és a látogatóktól egyaránt. Az összegyűlt ajándékokat az ÁGOTA Alapítvány egy ünnepség keretében adta át állami gondozott gyermekeknek.

2013 és 2014 decemberében a Rossmann Magyarország Kft. munkatársai közel 1000 ajándékcsomaggal járultak hozzá a gyermekek boldog karácsonyához. Részt vettünk a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA Alapítvány karácsonyi ünnepségén Szegeden, ahol mintegy kétezer család nélkül nevelkedő, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatallal találkozhattunk.