Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést kaptunk

2015.12.12.

A Salva Vita Alapítvány 2010-ben vezette be a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést. 2015-ben először indultunk a pályázaton, és nagy örömünkre szolgált, hogy meg is kaptunk a díjat. 

SJ7GSMdLdoGGG5atXYiwPV9yfwPPs_gJCgyweP0vElnyerésével cégünk 2 évre jogosulttá vált a Fogyatékosság-barát Munkahely logó használatára, mely kifejezi a fogyatékos emberek iránti elkötelezettségünket. Azt az üzenetet közvetíti, hogy vállalatunk nyitott a fogyatékos munkavállalók felvétele, foglalkoztatása és megtartása iránt.

A Fogyatékosság-barát Munkahely cím elnyerése segíti a fogyatékkal elő álláskeresők és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását.

Azok a nyílt munkaerő-piaci munkáltatók nyerhetik el a díjat, akik vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek foglalkoztatásával kapcsolatos gyakorlatokat.

Cégünk jelenleg 9 fő megváltozott munkaképességű munkatársat alkalmaz olyan munkakörben, melyet fizikai állapotuk alapján megterhelés nélkül el tudnak végezni. A jövőben továbbra is tervezzük megváltozott munkaképességű munkavállalók felvételét, ezzel párhuzamosan pedig egészséges kollégáink számára olyan képzéseket, melyekkel segíthetjük a fogyatékos munkavállalók munkakörnyezetbe való gyors és sikeres integrálását. 

Hasonló érzékenyítő tréning részeket tervezünk beépíteni a bolti dolgozók képzésébe, mely az értékesítés területén segíti kollégáinkat, hogyan kezeljék a boltokba betérő fogyatékos vásárlókat.

Cégünk fontosnak tartja munkáltatóként, hogy részt vállaljunk a fogyatékos emberek alkalmazásában, hogy értékes és hasznos munkát tudjunk adni, ezáltal érezzék, hogy ők is hozzá tudnak járulni a vállalat sikeréhez.